Milanović o Koprivnici: ‘To je najistočniji grad Hrvatske za koji vlak itekako ima smisla, s obzirom da još nema autoceste’

4. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Milanović o Koprivnici: ‘To je najistočniji grad Hrvatske za koji vlak itekako ima smisla, s obzirom da još nema autoceste’

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske kazao je u srijedu kako je ‘Koprivnica najistočniji grad Hrvatske za koji vlak itekako ima smisla, s obzirom da još nema autoceste’.

Kazao je to tijekom konferencije za medije nakon prisustvovanja Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice u povodu Dana grada.

Na pitanje kada je posljednji puta bio u Koprivnici objasnio je da je to bilo prije pet godina, kada je bio premijer.

– Došao sam vlakom, novim Hrvatskim vlakom, koji smo naručili od Konačara, 44 komada, ne znam jesu li to stigli završiti. Skoro da je bolje ići vlakom nego autom. Sad ne znam, kažu mi da i dalje treba sat i pol zbog stanja pruge pa bi bilo sjajno da se pruga uredi. Naime, Koprivnica je najistočniji grad za koji realno, s obzirom da još nema autoceste, vlak itekako ima smisla – objasnio je.

Dodao je kako je po njemu to  što ovom gradu jako treba; ‘da se vlakom može doć za 45 minuta što je potpuno moguće’.

– To se moglo u Jugoslaviji, kad se putovalo 50 minuta. Bila je bolja pruga. Radimo vlakove koji nemaju pruge po kojoj će putovati – istaknuo je.

Facebook Comments