Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u srijedu je ocijenio kako bi bilo “potpuno legitimno i normalno da najjača stranka u Zagrebu i u Hrvatskoj ima svog čovjeka na čelu drugog doma Hrvatske”, ali da, uz probleme s otpadom i GUP-om, sada nije potrebno prijevremeno s time opterećivati javnost.

“U medijima se u posljednje vrijeme nagađalo i o HDZ-ovom preuzimanju Gradske skupštine. Prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a po tom pitanju smatra kako je potpuno legitimno i normalno da najjača stranka u Zagrebu i u Hrvatskoj ima svog čovjeka na čelu drugog doma Hrvatske”, stoji u priopćenju iz zagrebačkog HDZ-a.
Mikulić se još pita: “Zar je važno imenom i prezimenom koja je osoba na čelu Skupštine? Najvažnije je da bolji život imaju naši sugrađani”.

“Generalni urbanistički plan (GUP) i otpad trenutno su najvažniji problemi, a oni najviše zanimaju i građane i investitore”, rekao je Mikulić.

O pitanju rješavanja otpada u Zagrebu, tom trenutno gorućem problemu za brojne građane, ali i samu Gradsku upravu, raspravljat će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine.

“Naime, iako se otpad od upozorenja Kluba zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a počeo naplaćivati po volumenu, pojavile su se brojne pritužbe građana na broj odvoza, prevelike kante za otpad, ali i nedostatak reciklažnih dvorišta”, upozorava Mikulić.

Upozorio je i na činjenicu da je u Hrvatskoj i u Zagrebu odvajanje otpada po stanovniku na poraznim razinama u odnosu na druge zemlje u Europskoj uniji. Smatra kako je to posljedica neimanja plana i strategije te sustavnog rješavanja problema. “Naime, Plan gospodarenja otpadom ne može se donijeti ako nije donesen Generalni urbanistički plan (GUP). GUP je smjernica za pitanje gospodarenja otpadom, investicije i razvoj grada”, istaknuo je u priopćenju Mikulić.

(Hina)

fah