Meteorolog Kristijan Spajić iz Vrbovca upozorava na vrlo jak vjetar tijekom subote na području Vrbovca.

Kako kaže tijekom sljedeće noći, po visini će nad to područje pristizati sve hladniji zrak te gustoća izobara tlaka zraka.

Za posljedicu će imati jačanje vjetra sjevernih smjerova već tijekom jutra, kako u cijeloj unutrašnjosti zemlje, tako i na području samog Vrbovca.

Vjetar će iza 10h dodatno jačati te će oko podneva imati svoju maksimalnu jačinu, kada će na udare biti lokalno brzine i preko 70km/h. Isti će tijekom večeri te noći na nedjelju postupno slabiti.

-Treba upozoriti na mogućnost štete, posebno u vidu rušenja stabala (radi vlažnoga tla) i trganja grana. Moguća su i manja oštećenja, ponajprije na gospodarskim objektima, a posebno obratite pozornost da vozila ne parkirate ispod krošnji drveća ili predmeta koji bi mogli prilikom pada oštetiti vaše limene ljubimce – upozorava Spajić.

Za kraj dodaje kako nas oborine ne očekuju niti sljedećih, barem 7 dana.

Uz stabilno i uglavnom sunčano vrijeme očekuju se niže temperature zraka od nedjelje, osobito one jutarnje koje će padati i ispod -6 °C, dok će se najviše dnevne kretati uglavnom oko, ili malo iznad 0 °C.