Argentinska nogometna ikona Lionel Messi izjavio je kako nee nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu iako je ranije ove godine izbornik argentinske olimpijske reprezentacije Javier Mascherano kazao kako je Messiju ostavio otvorena vrata za nastup.

“Razgovarao sam s Mascheranom i istina je kako smo obojica svjesni situacije kako sam ja u godinama u kojima ne mogu igrati svako natjecanje. Sada sam s reprezentacijom na Copa Americi, a kada bih išao i na Igre onda bih čak tri mjeseca izbivao iz kluba. Moram pažljivo birati natjecanja, a nastup na dva uzastopna turnira bi bilo previše. Imao sam sreće što sam nastupio na Olimpijskim igrama i osvojio zlato, to je prekrasno iskustvo koje nikada neću zaboraviti”, rekao je Messi u razgovoru za američku televizijsku postaju ESPN.

Messi je u sastavu argentinske reprezentacije koja će nastupiti na ovogodišnjoj Copa Americi, koja će se održati u SAD-u od 20. lipnja do 14. srpnja, a na kojoj Argentina brani naslov prvaka.

Prije 16 godina Messi je bio u sastavu reprezentacije Argentine na OI u Pekingu te je osvojio zlatno odličje.

U nogometnim reprezentacijama na olimpijskim igrama nastupaju igrači do 23 godine, ali u svakoj mogu nastupiti i trojica starijih igrača.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza, a nogometni turnir započet će već 24. srpnja, odnosno dva dana prije otvaranja i samo 10 dana nakon finala Copa Americe.