Melani Živko iz Koprivničko-križevačke županije osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023.

WorldSkills Croatia 2023., je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe.

Melani Živko pod vodstvom mentorice Marine Viljevac i kolegice Taše Husnjak zlatnu medalju je osvojila u području Ekologija-jučer, danas, sutra. Zlatnu medalju je Melani  sa svojim timom osvojila na temelju stručne procjene Prosudbenog povjerenstva za WSC smotre 2023. i na temelju glasova, a glasalo je preko 4000 ljudi.

Državnim natjecanjima učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia promiče se i povećava privlačnost strukovnog obrazovanja te jača suradnja između obrazovanja i gospodarstva.

medalja 2

„Bilo mi je ovo prelijepo iskustvo, jako sam se lijepo osjećala. Prekrasan je osjećaj pred toliko ljudi primiti zlatnu medalju. Hvala stručnom žiriju, hvala mojim roditeljima, hvala mojoj mentorici Marini Viljevac, svima koji su glasali za mene i svima, da nekog ne zaboravim, koji su mi bili podrška, da dođem do ove zlatne medalje”, kazala je Melani.