Prvog dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu trebala su nastupiti dvojica hrvatskih boksača, ali mladi 19-godišnji Petar Krešimir Knežević morao je bez borbe predati meč osmine finala u kategoriji do 75 kilograma zbog teškog trovanja hranom, pa je u ring ušao samo 21-godišnji Noa Ježek koji je u kategoriji do 69kg izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od domaćeg predstavnika Jugurtha Ait-Bekka.

Trojica sudaca (Sirija, Kosovo i Italija) dali su prednost Alžircu u sve tri runde (prva i treća 10-9, a u drugoj rundi 2-1) Talijan je jedini bodovao prednost za Ježeka.

Knežević, član Svetog Donata iz Zadra, morao je bez borbe predati meč Talijanu Salvatoreu Cavallaru, jer se Knežević u Alžiru otrovao hranom, imao teške mučnine i želučane tegobe, izgubio više od četiri kilograma, pa je izbornik Kristijan Hodak odlučio da u takvom stanju nema smisla boksati meč protiv jednog od favorita kategorije.

Problema s trovanjem hranom ima i naša najbolja boksačica Nikolina Ćaćić koja bi u utorak 28. lipnja trebala boksati meč četvrtfinala u kategoriji do 54kg protiv crnogorske prvakinje Bojane Gojković. U našem taboru svi se nadaju da će se Nikolina moći oporaviti do meča.

Svi sportaši opravdano imaju velike zamjerke na organizaciju i (ne)kvalitetu smještaja i prehrane u Oranu, nehigijenske uvjete što je i rezultiralo ovakvim teškim slučajevima trovanja hranom.

U ponedjeljak će nastupiti Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 81kg protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada.