Međimursko veleučilište u Čakovcu sklopilo je u srijedu sporazum s Varaždinskom županijom, Gradom Lepoglavom te Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina o zajedničkoj suradnji na znanstvenom, nastavnom i stručnom području.

Suradnja podrazumijeva uključivanja u nacionalne, odnosno međunarodne stručne, znanstveno-istraživačke programe, kao i suradnju u području obrazovanja odraslih. Potpisnici sporazuma radit će na unapređenju studentskog standarda te na organizaciji znanstvenih i stručnih skupova, seminara i radionica.

Dekan MEV-a Igor Klopotan kazao je da se na taj način MEV regionalno pozicionira kao važna obrazovna institucija koja educira kadrove neophodne današnjem tržištu rada.

„Kroz zajedničko sudjelovanje stručnjaka svih potpisnica, radit ćemo na rješavanju problema iz prakse. Tu je i razmjena iskustava i informacija te međusobna pomoć i stručna suradnja na područjima zajedničkog interesa”, pojasnio je Klopotan.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako je potpisivanje sporazuma nastavak stvaranja odličnih uvjeta za mlade na sjeveru Hrvatske.

”U Varaždinskoj županiji stvaramo sustav jednakih šansi, surađujemo s nizom obrazovnih ustanova u zemlji i svijetu, osnovali smo brojne centre izvrsnosti. To u konačnici daje rezultate, odnosno naši učenici i studenti postižu vrhunske rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj razini”, rekao je Stričak podsjetivši da je samo prošle godine Županija za obrazovanje izdvojila više od 50 posto proračunskih sredstava.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić naglasio je kako Lepoglava ima sve veći broj studenata, ali on želi da taj broj bude i veći.

„Podupiremo svaki oblik suradnje koji znači daljnje unaprjeđenje obrazovanja na ovim prostorima i daljnji razvoj gospodarstva. Ovaj sporazum svakako je iskorak u tom smjeru”, rekao je Škvarić.

Da MEV-a i Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina otprije njeguju dobru suradnju istaknuo je dekan Veleučilišta iz Krapine Nenad Sikirica.

„Ovaj sporazum podiže suradnju dviju naših obrazovnih ustanova na višu razinu, a sve u interesu što boljeg i efikasnijeg obrazovanja naših studenata”, rekao je Sikirica.