Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je sporazum kojim se nastavlja kontinuitet podrške najranjivijima u zajednici – osobama treće životne dobi koje boluju od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Program dnevnog boravka u depadansi Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Županija godinama podržava kao konkretnu mjeru pomoći oboljelima, ali i članovima obitelji koje za svoje stare skrbe. Ovom mjerom pridonosi se deinstitucionalizaciji, odnosno ljudima se – usprkos bolesti i visokoj životnoj dobi – omogućava da što je moguće dulje ostanu u svom domu i u neposrednoj blizini najdražih. Istovremeno, osnažuju se obitelji koje skrbe za bolesnog člana. U tim okvirima, vrijednost potpore Međimurske županije daleko premašuje uloženi novčani iznos.

Da bi se program dnevnog boravka mogao provesti, Međimurska županije je još 2007. godine – kao osnivač Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec – prepoznala izuzetnu važnost ovakvog programa namijenjenog osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te od tada iz proračuna izdvaja 17.254 eura.

Realizacijom projekta Pruži ruku adaptiran je i opremljen prostor depadanse za kvalitetno provođenje dnevnog boravka.

I danas dnevni boravak u depadansi Doma uspješno djeluje i predstavlja dragocjenu pomoć obiteljima, pružajući oboljelima sve što im treba – od prehrane i brige za zdravlje do radnih aktivnosti koje mogu pridonijeti usporavanju progresije bolesti. Trenutno dnevni boravak koristi 15 korisnika o kojima skrbe 2 njegovateljice i radni terapeut.

Sporazum-o-sufinanciranju-Doma-za-starije-i-nemocne-Cakovec-dnevni-centar-15 Sporazum-o-sufinanciranju-Doma-za-starije-i-nemocne-Cakovec-dnevni-centar-4 Sporazum-o-sufinanciranju-Doma-za-starije-i-nemocne-Cakovec-dnevni-centar-2 Sporazum-o-sufinanciranju-Doma-za-starije-i-nemocne-Cakovec-dnevni-centar-3