Međimurska županija izdvojila gotovo 3 milijuna kuna za rekonstrukciju i uređenje prostora djelatnosti sanitetskog prijevoza te za nabavku novog vozila i opreme

1. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Međimurska županija izdvojila gotovo 3 milijuna kuna za rekonstrukciju i uređenje prostora djelatnosti sanitetskog prijevoza te za nabavku novog vozila i opreme


S ciljem unapređenja zdravstvene usluge u Međimurskoj županiji, djelatnost sanitetskog prijevoza prenesena je iz Doma zdravlja Čakovec na Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, rekonstruirani su i uređeni prostori za djelatnost sanitetskog prijevoza i upravu ZHM-a, nabavljena je nova medicinska oprema i vozilo za djelatnost izvanbolničke hitne medicine.

Sanitetski prijevoz godišnje prijeđe gotovo 800 000 kilometara i obavlja prijevoz u svrhu pružanja medicinskih usluga za oko 25 000 nepokretnih i teško pokretnih pacijenata te za pacijente kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje ili nisu u mogućnosti doći do zdravstvene ustanove.

Primjer dobre suradnje među zdravstvenim ustanovama i s osnivačem Županijom

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (14)

Nakon što su ishođene sve potrebne suglasnosti i rješenja Ministarstva zdravstva, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije preuzeo je 28 djelatnika saniteta, od čega 16 vozača i 12 medicinskih sestara. Logična je to organizacijska odluka i korak unaprijed za zdravstvene usluge u Međimurju, kako je istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. med. Branko Vrčić, u sklopu kojeg se do sada obavljala djelatnost sanitetskog prijevoza.

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (13)

Kako bi djelatnici sanitetskog prostora imali što bolje uvjete rada, rekonstruiran je i uređen prostor Paviljona 2 Županijske bolnice Čakovec, koji je zahvaljujući decentraliziranim sredstvima Međimurske županije u potpunosti obnovljen i prilagođen potrebama pacijenata i djelatnika. Radove vrijedne 1.847.926,88 kuna izvela je tvrtka TEAM građenje d.o.o iz Čakovca čiji je direktor Igor Hoblaj izrazio zadovoljstvo što su i u ova izazovna vremena radovi na zahtjevnom projektu odrađeni uspješno i unutar zadanog roka.

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (12)

Osim djelatnika sanitetskog prijevoza, novouređene prostorije koristiti i uprava Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Odluka  o rekonstrukciji i uređenju prostora usvojena je iz organizacijskih i racionalnih razloga, kazala je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, dodavši da je rekonstrukcijom podruma, prizemlja i prvog kata Paviljona 2 postignuta veća iskoristivost i racionalnost te energetska učinkovitost.

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (11)

Uz rekonstrukciju i uređenje prostora za djelatnost sanitetskog prijevoza, Međimurska županija nabavila je vozilo za djelatnost izvanbolničke hitne medicine vrijedno 610.872,50 kuna te je osigurala financijska sredstva za nabavku medicinske opreme za vozilo u iznosu od 372.785,45 kuna.

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (10)

Nabavljen je defibrilator, respirator, aspirator, profesionalne torbe za hitnu medicinsku pomoć, 2 vakuum madraca, 3 seta udlaga za imobilizaciju, 2 rasklopna nosila za pacijente i opremu za imobilizaciju djece (PEDI PAC). Ključeve novog vozila župan Međimurske županije Matija Posavec predao je predsjedniku Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.med. Dragi Starčeviću.

Rekonstrukcija i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije (17)

„Iznimno nam je važno da zdravstvena usluga bude brza, pouzdana i kvalitetna te na taj način planiramo i ulažemo, a sva ova ulaganja u međimursko zdravstvo posljednjih godina itekako doprinose boljoj zdravstvenoj skrbi.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Međimurska županija sufinancira ispostave hitne medicinske pomoći u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi, čime je dobro organizirana i zaokružena usluga hitne medicine u Međimurju kako bi dostupnost usluge za građane bila što brža. Župan Posavec iskoristio je priliku da još jednom zahvali svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima zdravstvenog sektora u Međimurju što su, u izuzetno teškim okolnostima, naš zdravstveni sustav učinili žilavim i održivim.

Facebook Comments