U protekla 24 sata u Međimurskoj je županiji 116 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a četiri su osobe umrle, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, uz napomenu da u Županijsku bolnicu Čakovec uskoro stižu još tri respiratora.

Broj slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je ukupno 1.112, a od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 2.626 osoba pozitivnih na koronavirus. Do sada su umrle 33 osobe, a oporavila se 1.481 osoba.

Trojica muškaraca koji su umrli u protekla 24 sata starosti su 71, 67 i 78 godina, a žena u dobi od 86 godina i prema informacijama Stožera sve su to bile osobe s teškim dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivan je jedan liječnik i 20 medicinskih sestara, a u samoizolaciji je dvoje liječnika i 15 medicinskih sestara.

Proteklih dana ustanove koje pružaju zdravstvenu i socijalnu skrb u Međimurskoj županiji dobile su novi kontingent zaštitne opreme koja je distribuirana i stavljena na korištenje u cilju sigurnosti zdravstvenih radnika, pacijenata i štićenika domova za starije i nemoćne osobe, a Međimurska županija pokrenula je nabavu dodatna dva respiratora za Županijsku bolnicu Čakovec, dok će Grad Prelog nabaviti još jedan respirator.

Iz Stožera su izvijestili i kako je tijekom petka poslijepodne iz proračuna Međimurske županije podmiren dio duga prema veledrogerijama kako bi se spriječila obustava lijekova za onkološke bolesnike.

(Hina)