Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju  „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji, a proteklog je vikenda održana u Prelogu, Murskom Središću, Belici, Nedelišću i Donjem Vidovcu, javljaju iz međimurske županijske uprave.

U Prelogu akciju su provodili članovi Udruge „Priločko srce“ i prikupljeno je 7084 kuna, u Murskom Središću članice Društva žena Mursko Središće prikupile su 3231 kuna. U Belici akciju su provodile članice Udruge žena Belica i prikupljeno je 3500 kuna i 15 EUR-a, u Nedelišću Udruga žena Nedelišća koje su prikupile 1230 kuna.

U Donjem Vidovcu prikupljeno je 1985 kuna, a akcija je provedena u organizaciji Općine Donji Vidovec. Time je dosad prikupljeno više od 17.000 kuna.

– Hvala svim aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali veliku humanost te su se uključili u akciju čiji će prihod biti usmjeren za one kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja naše županije, za kupnju lijekova, pomagala i terapije – poručili su iz zaklade.

U subotu, 28. svibnja akcija će se održati u Čakovcu ispred Gradske kavane u vremenu od 9 do 11 sati. Pozvani su svi koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“.

Katruže se mogu donijeti u subotu na štand gdje se prodaju.