Međimurje ima prvi hotel u Hrvatskoj s europskim znakom zaštite okoliša

21. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Međimurje ima prvi hotel u Hrvatskoj s europskim znakom zaštite okoliša


Terme Sveti Martin prvi su hotel u Hrvatskoj koji je dobio oznaku EU Ecolabel, prestižni europski znak zaštite okoliša, koji se dodjeljuje održivim proizvodima i uslugama kojima se potiču inovacije te pridonosi cilju klimatske neutralnosti EU-a do 2050. i kružnom gospodarstvu.

Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja, a oznaku je direktoru Terma Igoru Nekiću uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Dunja Mazzocco Drvar.

terme sveti martin1

Oznaka EU Ecolabel dodjeljuje se na razini Europske unije te promiče ekološku izvrsnost i pomaže pri identifikaciji proizvoda i usluga koji imaju smanjen utjecaj na okoliš, od početne faze uporabe sirovina, preko proizvodnje pa sve do njihova korištenja i konačno odlaganja. U tom smislu, EU Ecolabel je važan instrument za poticanje kružnog gospodarstva i niskougljičnog razvoja te zelene javne nabave.

posavec

terme2

Facebook Comments