U Međimurskoj županiji evidentirana su 222 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u čakovečkoj Općoj bolnici na liječenju je 50 covid pozitivnih pacijenata, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite u subotu.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 395 uzoraka, od čega su evidentirana 222 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2, što je 56,2 posto pozitivnih od broja testiranih.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda uzeta 96.363 uzorka, ne računajući testiranja  građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. U protekla 24 sata oporavile su se 84 osobe, pa je broj pozitivnih na današnji dan 1 097.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 50 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri, a otpuštena dva pacijenta, dok su četiri pacijenta na invazivnoj respiraciji.

Građani se i dalje mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Danas se građani mogu cijepiti bez najave na cijepnom punktu u trijaži čakovečke bolnice i u Zavodu za javno zdravstvo i to do 13,30 sati. (Hina)