Francuska zvijezda Kylian Mbappe, koji je u ponedjeljak slomio nos u utakmici prvog kola Europskog nogometnog prvenstva protiv Austrije u Düsseldorfu, ipak neće morati na operaciju.

Mbappe je napustio teren pred sam kraj utakmice. U skoku za loptom glavom je udario u rame austrijskog igrača Kevina Dansoa i ostao ležati na travi. Nakon što je napustio teren odvezen je u Sveučilišnu bolnicu u Düsseldorfu.

“L’Equipe” u utorak piše, pozivajući se na izvore u francuskoj reprezentaciji, da francuski napadač ipak neće morati na operaciju. Za sada nije jasno hoće li biti spreman za nastavak turnira.

Francuski nogometni savez potvrdio je da operacija neće biti potrebna, a Mbappe će morati nositi posebnu zaštitnu masku za lice. U francuskoj momčadi se, naravno, nadaju da Mbappe može nastaviti prvenstvo.

“Morat ćemo pričekati i vidjeti, medicinsko osoblje trenutno se nosi s tim. Još ne znamo što će se dogoditi i koliko će trajati. Očito francuska momčad nije ista s njim ili bez njega. Ja se nadam da može biti s nama”, rekao je francuski izbornik Didier Deschamps

Francuzi su u susretu skupine D svladali Austriju 1-0 nakon autogola Maximiliana Wöbera u 38. minuti. Austrijanac je nespretno presjekao snažan udarac Mbappea i glavom poslao loptu u vlastitu mrežu.

Mbappe je bio jedan od najboljih igrača Francuske na otvaranju Eura. Mbappe je u 55. imao priliku za gol, ali je njegov udarac za dlaku prošao pored gola.

Francuska, koja je jedan od favorita prvenstva starog kontinenta, u petak igra drugu utakmicu u skupini s Nizozemskom.