Marinko Mavrović, izbornik hrvatske reprezentacije u futsalu, apostrofirao je početak dvoboja protiv Rusije kao odlučujući za krajnjih 0-4.

„Moram čestitati Rusiji, bila je ovo njihova zaslužena pobjeda. No, nama se na samom ulasku u utakmicu dogodilo ono najgore, taj crveni karton. Imali smo igrača manje i primili smo pogodak, a protiv favorita kao što je Rusija treba što duže ostati u egalu i da te rezultat nosi kroz utakmicu“.

Nakon dvije utakmice u skupini C Hrvatska ima pobjedu (3-1 protiv Poljske) i poraz (0-4 protiv Rusije) te je prije zadnjeg kola u subotu (protiv Slovačke) i neodlučeni rezultat zadržava na drugom mjestu ljestvice, odnosno, donosi proboj u četvrtfinale.

„Treba što prije zaboraviti Rusiju i okrenuti se Slovačkoj što je ključna utakmica. Moramo se plasirati u četvrtfinale, a krene li sve pravim putem tada i u toj jednoj utakmici možemo ostvariti dobru partiju. Ostali smo za tu najvažniju utakmicu protiv Slovačke bez Matoševića, a on nam je jako važan.

Njegov će se izostanak sigurno osjetiti. No, dobili smo i neke dobre stvari u ovom ogledu protiv Rusije. Jurlina je veliki dobitak. Najmlađi je, a odigrao je jako dobro i bez ikakvog respekta. Raduje i dobra igra Postružina koji daje sigurnost. Marinović je također bio odličan.

(Hina)