Maturanti Srednje gospodarske škole u Križevcima danas su se upoznali s mogućnostima studiranja na Sveučilištu Sjever. Ovo najmlađe, ali najbrže rastuće i najperspektivnije sveučilište u Hrvatskoj, predstavili su doc. dr. sc. Željko Krušelj, pročelnika Odsjeka za novinarstvo Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo i dr. sc. Dejan Pernjak, predavač spomenutog Odjela.

Predstavljajući mogućnosti studiranja na Sjeveru  Krušelj je istaknuo kako Sveučilište pohađa više od 5200 studenata na nekom od 17 preddiplomskih programa, 10 diplomskih i četiri poslijediplomska studija iz tehničkog, biomedicinskog, biotehničkog i umjetničkog područja u Koprivnici i Varaždinu.

Gotovo 90 posto studenata studira u STEAM području, ove godine su otvorili studij Računarstva i informatike u Đurđevcu, a velik interes je i za studij fizioterapije. -Jedna od prednosti studiranja na Sveučilištu Sjever je vrlo visoka stopa zaposlenja nakon završenog studija i uspješna karijera u realnom sektoru. Naime, poslodavci ističu da su naši studenti vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci – naglasio je Krušelj.

S obzirom na profil maturanata poseban naglasak je stavljen na Odjel za prehrambenu tehnologiju, čiji je pročelnik izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj 2019. godine proglašen najboljim znanstvenikom u Hrvatskoj, a tu titulu ponio je ove godine prof. dr. sc. Predrag Putnik s istog Odjela. Da na Sveučilištu rade renomiranu stručnjaci govori i primjer kako je nastavnica Odjela za fizioterapiju doc. dr. sc. Manuela Filipec pozvana na suradnju kao gost urednica u specijalnom izdanju časopisa Clinical and Experimental Obstetrics & Gynecology koji je indeksiran u bazi Web of Science (WoS).

Dr. sc. Dejan Pernjak kazao je kako broj upisanih studenata kao i programi koji se nude na Sveučilištu Sjever govore o atraktivnosti studijskih programa, budući da se bilježi kontinuirani rast samog Sveučilišta, koje prati potrebe tržišta rada, a kao primjer su novootvoreni Odjel zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te Odjel geodezije i geomehanike. -Rad u manjim grupama uz izvrsno opremljene kabinete, dvorane i radionice su jedna od velikih prednost studiranja na Sveučilištu Sjever. Upravo taj način omogućuje nastavnicima da mogu aktivno pratiti razvoj svakog studenta i kvalitetno ga usmjeravati u njegovom usavršavanju -istaknuo je Pernjak.

Što sve nudi Sveučilište Sjever možete detaljno pogledati na web stranici Sveučilišta

IMG_9804 IMG_9806 IMG_9807 IMG_9808 IMG_9809 IMG_9810 IMG_9814 IMG_9819 IMG_9821 IMG_9822 IMG_9826 IMG_9829 IMG_9831 IMG_9832 IMG_9834