Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, izabran je za novog predsjednika Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Skupština je održana u Ivanić-Gradu. Na mjestu predsjednika naslijedio je Marinka Šebečića, koji je tu dužnost obnašao u posljednja tri mandata.

Skupština je izabrala Željka Turkovića i Tomislava Mužara za dopredsjednike, Izvršni odbor od 17 članova među kojima je i Robert Đuranec- Robi iz Vrbovc, kao i predsjedništvo od 5 članova.

Damir Tomljenović zamjenik župana je podržao rad Lovačkog saveza za kojega Zagrebačka županija godišnje izdvaja 180.000 eurea.
-Tendencija je da Lovačka društva i nadalje gospodare lovištima- rekao je Tomljenović.

cicak2

-Čeka nas puno rada, jer dosta je toga pred nama. Nadam se da ćemo nakon ovih izbora staviti svi glave skupa i da će naš savez biti složan i jedinstven za dobrobit svih naših članica. Očekujem nastavak dobre suradnje sa svim gradovima i općinama, koje ćemo obići i kako bismo objasnili da se uz malo financijske podrške može napraviti jako puno za lovstvo.

Lovstvo ima dugu tradiciju na području Zagrebačke županije. 72 naše udruge imale su pravo glasa, dok osam udruga koje nemaju lovišta nemaju to pravo, no to ćemo na sljedećoj Skupštini promijeniti – najavio je Čičak, kazavši kako će daleko veću osobnost dobiti Lovni uredi.

cicak3