Još jedno izdanje Culture Shock Festivala, a kojeg po četrnaesti puta organiziraju Udruge KVARK i POINT, polako se bliži kraju. Petak, 13. travnja je pretposljednji dan festivala, a na repertoaru je predstava  “Samo jedna žena”, koju igra igra Matija Prskalo, poznata filmska, televizijska i kazališna glumica, a monodrama, odnosno tragikomedija “Samo jedna žena” djelo je uglednoga talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame čiji je redatelj i prevoditelj teksta, također glumac, Đuro Roić.

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njezinoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže, dopale i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti?

Sve to provjerite u petak od 20 sati u Klubu kulture u Križevcima. Ulazak je 40 kuna.

prigorski.hr