Manchester City, aktualni pobjednik Lige prvaka, službeno je na svojim internetskim stranicama objavio da je novi igrač kluba hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Već je određeno vrijeme bilo poznato da će Kovačić napustiti Chelsea, ali ne i englesku Premier ligu. Znalo se kako će već dosad veliku karijeru nastaviti u Manchester Cityju koji je prošle sezone, uz Ligu prvaka, osvojio Premier ligu te FA kup.

Ranije je Kovačić prošao liječničke preglede, a klub je potvrdio kako je hrvatski vezni nogometaš potpisao ugovor na četiri godine.

„Ne mogu dočekati da počnem trenirati i igrati sa svojim novim suigračima i kod novog trenera. Poznata je stvar koliko je ovo dobra momčad, za mene najbolja na svijetu i ovo je sjajan transfer. Dolazak u City je ispunjenje sna za svakog nogometaša pa tako i za mene“, rekao je povodom dolaska na Etihad Kovačić koji je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu gdje je igrao od 2010. do 2013. godine.

Potom je preselio u milanski Inter gdje je igrao do 2015. godine, a zatim je otišao u madridski Real. Od 2018. godine bio je član Chelseaja, prvo kao posuđeni igrač, a od 2019. i službeno. Sada je došlo vrijeme za novu promjenu u karijeri Matea Kovačića koji iza sebe ima i 95 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.