Po završetku završnih turnira Lige prvaka i Lige prvakinja, Europska rukometna federacija (EHF) objavila je listu kandidata za ovogodišnju “Nagradu za izvrsnost”, a među 110 rukometaša i rukometašica iz 22 države našli su se vratar Zagreb Matej Mandić te desno krilo PICK Szegeda Mario Šoštarić.

Nagrade će dobiti najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji po svakoj poziciji (vratar, lijevo i desno krilo, lijevi, srednji i desni vanjski, pivot) te najbolji obrambeni igrač i igračica. Za svaku od nagrada istaknuto je po sedam kandidata za koje će svoje glasove davati igrači, treneri, odabrani predstavnici medija te ljubitelji rukometa.

Navijači svoje glasove mogu dati putem aplikacije “Home od Handball” do nedjelje, 23. lipnja.

Svaka skupina glasača će u izboru sudjelovati sa 25% bodova, a kandidatima se ocjenjuju kvaliteta nastupa kako u klubovima, tako i na reprezentativnim natjecanjima u sezoni 2023./2024.

Imena odabranih u momčad i ekipu sezone bit će otkriveni 27. lipnja, u sklopu ždrijeba grupne faze za Ligu prvaka i Ligu prvakinja.

Iz te skupine bit će odabrani najbolji igrač i najbolja igračica sezone, a njihova imena ćemo doznati na svečanoj dodjeli priznanja, koja će biti upriličena 14. prosinca, tijekom završnog vikenda Europskog prvenstva rukometašica 2024.