S odmakom od gotovo dvije godine, Mate Bulić je za emisiju In Magazin odlučio napraviti prvi televizijski intervju.

Iza njega je teško životno razdoblje, kojeg se, kaže, nerado prisjeća. Nakon uspješne dvoranske turneje 2020. godine, pjevač se zarazio koronavirusom, a oporavak traje i danas.

“Bože moj nakon skoro dvije godine, točnije godinu i 9 mjeseci – jesam li ja taj koji je bio prije te korone? Kad mi kažu da 6 mjeseci uopće nisam na noge izišao, svi su mi rekli posebno moja obitelj koja je bila uz mene, moja žena koja mi je bila desna ruka ona mi je pričala ali ja se ne sjećam ništa. Pitali su je li ja išta pamtim iz tog dijela – ja sam samo rekao, ružne snove koji su tada bili”, priča Mate.

Za oporavak, pjevač kaže da su najzaslužniji liječnici, ali i supruga, uz kćerke koje su uvijek bile uz njega. U onom najgorem razdoblju kada je bio bez svijesti, priznaje nam, unuci su mu davali snagu da se nastavi boriti.

“Posebna snaga su mi bili njih dvojica. Kad mi je žena rekla kad sam bio u toj komi i kad su mi spominjali njih da su mi suze polazile, malo sam emotivan, ali to je tako. Čovjek ne može doći i reći da to mi je snaga, ali bila mi je snaga, unuci su svakom od nas tko je djed i baka na prvom mjestu i to ja tako gledam”, kaže Mate.

Mate trenutačno radi na autobiografskoj knjizi i kaže da mu mnogi sugeriraju da upravo i ovo teško životno razdoblje uvrstiti u nju, no on za to još nije spreman.

“Teško je pričati oko toga svega i od cijele te situacije šta se događalo. To moram jednostavno ako počnem pričat moram im reć kako je bilo. To mi sad u ovom trenutku nije, šta može biti za pola godine – ne znam. Tih 6 mjeseci, neću reći kome, ali onog perioda za koji nisam znao je li istina ili nije. Jedan segment toga je kad je moja supruga došla pa rekla da sam je nazvao telefonom – Ej je si li čula da je Mate Bulić umro? Kaže ona kako je umro ako je pričao sa mnom – Ne, ne, meni su rekli iz Splita, jedan čovjek da je umro, tako da znaš”, priča Mate.

Mnogo se toga tada Mati vrtjelo po glavi, no kaže, ono što ga veseli jest to da mu je Bog dao drugu životnu šansu. Svoj tempo morao je smiriti, ali pjesme se ne želi odreći jer ističe, bez glazbe nema ni njega.