Maslačci posjetili Hrvatsku saharu

10. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Maslačci posjetili Hrvatsku saharu


Ćlanovi Udruge “Maslačak” Križevci gostovali su u srijedu na poziv Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ gostovali u Đurđevcu. Ovom susretu su prisustvovali i članovi Udruga “Latice” Koprivnica, “Ludbreško sunce” Ludbreg, “Sunce” Novi Marof, “Srce” Sveti Ivan Zelina, “Korak dalje” Daruvar i Udruge OSIT Bjelovar.

Druženje je započelo sportskim igrama ispred utvrde Stari grad, nakon kojeg su domaćini i gosti posjetili Đurđevačku saharu i upoznali životinje od kojih su ih najviše oduševile – đurđevačke deve.

maslacak19

Nakon razgledanja Sahare ispred utvrde je uprizoren scenski prikaz Legende o Picokima tako da su gosti upoznati kako su Đurđevčani obranili svoju utvrdu od Turaka i kako su dobili ime Picoki.

maslacak18

Druženje 90-tak članova nastavljeno je u atriju Starog grada uz pjesmu i ples te ručak u restoranu. Ovaj susret Udruga organiziran je u okviru projekta Integracija u društvo financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Članovi Udruge “Maslačak” rado su se odazvali ovom susretu jer su opet vidjeli svoje prijatelje, upoznali neke nove i naučili nešto novo o Đurđevcu.

maslacak14maslacak15maslacak17maslacak16

prigorski.hr