Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević osvrnula se u srijedu na odluku HDZ-a da nositelj liste u trećoj izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima bude varaždinski župan Anđelko Stričak, ustvrdivši kako je to pljuska i uvreda za građane Varaždinske županije.

“Poruka HDZ-a građanima sjevera, posebno Varaždinske županije, jest da zavređuju dno, zavređuju Anđelka Stričaka, primitivnog izričaja, nasilničkog ponašanja, notornog lažljivca i, ono što je najtragičnije, dokazano najnesposobnijeg župana kojeg je Varaždinska županija ikada imala”, kazala je Martinčević u govoru na slobodnu temu.

HDZ građanima sjevera nudi Stričaka poznatog u javnosti po kontinuiranom pojavljivanju u crnim kronikama, po prijavama za nasilje i raznim fizičkim obračunima, Stričaka koji u tri godine mandata nije započeo a kamoli realizirao jedan jednini projekt, dodala je.

“Ovo je uvreda i pljuska svim građanima sjevera i građanima Varaždinske županije”, ustvrdila je Martinčević.

Dalija Orešković (SsiP) iznijela je pak predizborni program koji je sažela u tri riječi: “Vratite nam državu”.

„Po mom mišljenju nema važnijeg i većeg političkog cilja i boljeg programa od upravo tih riječi, vratite nam državu, vratite građanima sva prava koja ste im u Ustavu obećali pa ih desetljećima gazili i to iz svojih sebičnih, pohlepnih, stranačkih i osobnih interesa”, poručila je Oreškovića HDZ-ovcima.