Martina Navratilova otkrila je da je je pobijedila rak, nakon što je zbog dijagnoze karcinoma grla i dojke strahovala da “možda neće dočekati sljedeći Božić”.

Jedna od najvećih tenisačica svijeta i nekadašnji broj jedan u ženskome tenisu, Navratilova je u siječnju objavila da su joj dijagnosticirani rak grla i dojke.

U intervjuu koji je dala Piersu Morganu na Talk TV otkrila je kako je pred njom još preventivno liječenje zračenjem, no da su joj liječnici rekli kako je, prema njihovim saznanjima, rak nestao, prenosi list The Sun.

Navratilova (66) je osvajačica 59 grand slam naslova u singlu i u parovima, a u intervjuu je otkrila da ju je dijagnoza nagnala da pomisli na najgore.

“Na pamet mi je pao čitav popis stvari koje sam željela napraviti”, a dosad nisam, kazala je bivša tenisačica.

Navratilova je podsjetila da se 2010. liječila od raka dojke u ranom stadiju.

Liječnicima se obratila pošto je na vratu zamijetila povećan limfni čvor, a testovi su potvrdili da je riječ o karcinomu koji uzrokuje HPV, za što postoje učinkovite metode liječenja.

Daljnje dijagnostičke pretrage upućivale su i na sumnjivu tvorbu na drugoj dojci, a pokazalo se da je riječ o karcinomu koji nije povezan s onim u grlu.

“Pomislila sam – ovo je prvi tjedan u prosincu i ovaj ću Božić još dočekati, ali možda ne i sljedeći.”

No liječnici su joj kazali da se ova vrsta raka iznimno dobro liječi i da ima “95 posto” šanse za potpuni oporavak, prenio je Sun.