Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u 1. kolu kvalifikacija za WTA turnir u Miamiju od Amerikanke Christine McHale s 6-7 (3), 7-5, 4-6 nakon čak tri sata i 10 minuta igre.

Martić (WTA-58.) je bila prva nositeljica kvalifikacija i malo joj je nedostajalo da izravno, po rankingu, uđe u glavni turnir Miamia, a nije imala ni sreće pri ždrijebu kvalifikacija jer je naletila na raspoloženu McHale, 163. igračicu svijeta.

Bio je to meč u kojem je Petra gotovo cijelo vrijeme bila u zaostatku. Prvo je dvaput nadoknadila “break” u prvom setu, no izgubila je “tie-break”, da bi u drugom dvaput gubila svoj servis, ali je uspjela napraviti treći “break” u jedanaestoj igri za poravnanje u setovima.

U trećem setu je povela s 2-0, pa izgubila četiri igre zaredom, da bi ipak uspjela poravnati na 4-4. U zadnje dvije igre Martić je dobila samo dva poena i McHale je došla do druge pobjede u četiri međusobna sraza s našom tenisačicom.

Dućanka je u meču imala sedam as-servisa i čak 92 posto ubačaja prvoga servisa, no njezina protivnica je imala čak i viši postotak (94). Presudile su lopte za obrat, od čak 22 ponuđene Petra je iskoristila samo sedam, a McHale je imala daleko bolji prosjek, od devet lopti je iskoristila sedam.

Petra je prije samo četiri dana izgubila četvrtfinale Indian Wellsa.