Državno natjecanje mladih tehničara održano je od 2. do 4. svibnja 2022. godine u Primoštenu, a organizatori natjecanja bili su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, javljaju iz koprivničke gradske uprave.

Iz Osnovne škole Đuro Ester na natjecanje su pozvane učenice Marta Kiš – područje graditeljstvo, Nika Zemljak – modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina i Lara Blažeković – fotografija.

Marta Kiš osvojila je prvo mjesto iz područja graditeljstva. U njezinoj kategoriji natjecala su se 23 učenika. Zadatak je bio izraditi maketu moderne kuće. Rad koji je Marta izradila te pisana provjera i sama obrana rada ocjenjeni su najboljim. Učenica je kao nagradu osvojila desetodnevno ljetovanje u ljetnoj školi Centra tehničke kulture u Kraljevici.

Nika Zemljak osvojila je peto mjesto u kategoriji modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. U njezinoj kategoriji natjecala su se 24 učenika. Nika je u sklopu natjecanja  izrađivala stolnu policu, koju je dodatno i funkcionalno uredila.

Lara Blažeković natjecala se u kategoriji fotografija. Uzrast učenika bio je od petog do osmog razreda. U njezinoj kategoriji natjecalo se 25 učenika, a Lara je osvojila 16. mjesto. Njezin zadatak bio je izraditi fotografiju na zadanu temu, napraviti plakat i prezentirati ga.

Mentorica učenicima bila je Tijana Martić, mag. edu. politehnike i informatike.