Danas je u Molvama održana redovna godišnja skupština Proizvođačke organizacije Udruge mljekara “Drava-Sava. Sugovrnik nam je bio Marko Šalinić iz Suhe Katalene koji nam je rekao rekao kako na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ima 24 muzne krave. -Obrađujemo oko 70 hektara zemlje, a cilj je povećati proizvodnju mlijeka.

Cijena mlijeka sad se kreće oko pola eura, a mjesečno proizvedemo oko 12 do 13 tisuća kilograma mlijeka, a najveći problem je rascjepkanost poljoprivrednog zemljišta, a kod nas je i pjeskovita zemlja. Divljač nam stvara isto velike probleme i štete pa se zbog toga moramo prilagođavati što ćemo sijati i ne možemo poštivati plodored.

Od ovog posla može živjeti cijela obitelj, ali treba puno odricanja. Dan krece u 6 ujutro, krećemo u staju i posla imamo 3,5 do 4 sata. Ja i supruga muzemo na 4 kante i to traje oko sat i pol. Sve radimo ručno, nemamo rešetke zbog dobrobiti životinja. Krave su na stelji – rekao je Šalinić i dodao kako se ovim poslom mogu baviti samo oni koji taj posao vole.