Redovna Izborna skupština križevačkog HSS-a održana je u petak. S obzirom na epidemiološke mjere, delegati su mogli glasovati telefonski ili putem e-maila.

Delegati su jednoglasno odlučili kako će sljedeće 4 godine križevački HSS voditi Marko Martinčević, županijski vijećnik i dosadašnji tajnik organizacije, stoji na službenoj facebook stranici križevačkog HSS-a.

Skupština je izabrala i 2 potpredsjednika Gradske organizacije HSS-a Križevci, dosadašnje potpredsjednike Željka Jukića i Miroslava Stručića, zamjenika predsjednika, sukladno Statutu izabrat će sam novoizabrani predsjednik Martinčević.

Buduća tajnica organizacije će biti Sanela Stručić, donedavno gradska vijećnica i potpredsjednica Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Novoizabrani Gradski odbor će na prvoj sjednici potvrditi tu odluku.

Novoizabrani predsjednik Martinčević je kazao: “Velika je čast i odgovornost preuzeti vođenje HSS-a Križevci. Zahvaljujem svim delegatima na iskazanom povjerenju. Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Marijanu Vukoviću na svemu dobrome što je učiniti za našu Gradsku organizaciju. Hvala na potpori i Županijskoj organizaciji, posebice kolegici Kristini Škoda Vajdić i gospodinu Ivanu Palu.

HSS Križevci će pod mojim vodstvom prionuti pomlađivanju Stranke uz vodstvo iskusnijih političara. Fokus stavljamo na zelenu ekonomiju, pomoć socijalno osjetljivim skupinama te poljoprivredu s naglaskom na održivost i zaštitu okoliša.

Vraćamo se na teren, krećemo s osnivanjem Mjesnih ogranaka kako bismo ostvarili sinergiju članstva s novim Predsjedništvom. Veselim se velikom i zahtjevnom poslu koji je pred nama.

Pozivam sve sadašnje i bivše članove te simpatizere Radićevog nauka da mi se obrate i vrate u Stranku kojoj su puno dali.

Do kraja ove godine imam u planu osnovati Stručno vijeće na čelu s mojim potpredsjednikom dr.sc. Željkom Jukićem koje će razmatrati i davati mišljenje o svim Odlukama vezanim za razvoj Mjesnih odbora, Gradskih četvrti, Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.” , poručio je Martinečević.