Vijećnik Hrvoje Gužvinec (MREŽA) imao je pitanja za gradonačelnika Križevaca na 26. sjednici križevačkog predstavničkog tijela.

-Na igralištu ispod gimnazije učestalo dolazi mladež i problem je stakla koji se kontinuirano tamo nalazi. Gimnazija sad ne radi, ali neka komunalni redari tamo interveniraju.

U Carevdaru je objekt u izgradnji. Velika sredstva su uložena. u kojoj fazi su radovi? – pitao je vijećnik.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je da mogu intervenirati komunalni redari, ali je i apelirao na građansku odgovornost. – Dječja i sportska igrališta nisu okupljališta gdje se treba razbijati staklo. Treba nam odgovornosti da noćne zabavne aktivnosti nisu prostor gdje naši najmlađi provode sportske aktivnosti.

Rok za završetak objekta u Carevdaru je 31. prosinca. Bila je sporija dinamika radova. Tehnički i nadzorni inženjer je unio u zapisnik sugestije koje je trebalo zamijeniti. Stolarija je gotovo zamijenjena pa će na redu biti krovište i fasada. Kad krenu unutarnji radovi bit će manje opterećenje na školu. Vjerujemo da će prvašići krenuti u školske klupe, a ne da budu ispred monitora – kazao je Rajn.