MARIO RAJN POSTAJE ČLAN HSS-A Krešo Beljak predstavit će u Hrvatskom saboru novog člana stranke!

25. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci MARIO RAJN POSTAJE ČLAN HSS-A Krešo Beljak predstavit će u Hrvatskom saboru novog člana stranke!


Prvi smo objavili informaciju da će križevački gradonačelnik Mario Rajn postati član Hrvatske seljačke stranke. Predsjednik stranke Krešo Beljak nam je jučer rekao kako nema informaciju je li Rajn poslao pristupnicu za članstvo, ali danas se već sve zna.

Naime, Hrvatska seljačka stranka je na svojoj službenoj stranici objavili poziv za konferenciju za medije koja će se održati u srijedu u Hrvatskom saboru pod nazivom “Ulazak gradonačelnika Križevaca Marija Rajna u HSS”.

Evo što još piše na HSS-ovoj stranici:

U srijedu 26. veljače s početkom u 11 sati u Hrvatskom saboru održat će se konferencija za medije na temu: Energetska tranzicija prema obnovljivim izvorima energije te ulazak Marija Rajna u HSS.

Na konferenciji za medije govorit će predsjednik HSS-a Krešo Beljak te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Mario Rajn je sveučilišni prvostupnik matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kao stipendist Veleučilišta VERN stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Završio je i godišnji program Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

Više od desetljeća aktivan je kao volonter u civilnom sektoru, a četiri godine prije stupanja na funkciju gradonačelnika bio je predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. u kojoj je realizirao mnoge dobrotvorne akcije kao i organizirao razne kulturno-umjetničke festivale i projekte koji promoviraju obrazovanje, poput Sajma studija, Priprema za državnu maturu, itd. Završetkom mandata u udruzi odlučio se posvetiti bavljenju lokalnom politikom za javno dobro.

Bio je član Gradskog savjeta mladih Grada Križevaca od 2009. do 2013. godine i član Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije od 2012. do 2014. Pripravnički staž je odradio u bankarskom sektoru. Nekoliko je godina radio kao nastavnik matematike u osnovnim i srednjim školama Križevaca i okolice, a zatim je prešao u privatni sektor.

Prije izbora za gradonačelnika Križevaca dvije godine je radio na poziciji izvršnog direktora u jednom križevačkom poduzeću s četrdesetak zaposlenih, na poslovima razvoja poslovanja i strateškog upravljanja. Nedavno je pripremio te iz sredstava EU fondova uspješno osigurao financiranje projekta za uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja u poslovanje poduzeća, čija provedba je u tijeku.

Područja od posebnog interesa su mu IT, održivi razvoj te energetika – obnovljivi izvori energije

Otkako je Rajn na čelu Križevaca, mediji su taj grad u Koprivničko-križevačkoj županiji prozvali šampionom EU fondova, gradom budućnosti, gradom solarne energije te gradom koji “misli zeleno”, a Rajn ističe kako im je u planu da do 2030. godine Križevci postanu potpuno energetski neovisan grad u Hrvatskoj – Križevci – grad koji misli “zeleno”.

Križevci: Prvi grad u Hrvatskoj čiji su građani sufinancirali izgradnju solarne elektrane

Govori engleski i njemački jezik. Oženjen je suprugom Vlatkom, liječnicom koja je specijalizantica školske medicine, imaju kćerkicu Evu. U slobodno vrijeme voli zaigrati mali nogomet, a sa suprugom rado sudjeluje u pub kvizovima. Ljubav prema glazbi u mladenačkim danima je njegovao kao klavijaturist u križevačkom rock-sastavu Porota, a završio je i osnovnu glazbenu školu, instrument harmonika. Veliki je ljubitelj knjiga, posebno iz ekonomskih i tehnoloških područja, stoji na stranici HSS-a

Facebook Comments