Večeras je održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Sjednica je počela pitanjima vijećnika, a pitanja vezana na vatrogastvo imao je vijećnik Denis Maksić (HDS).

-U kojoj fazi je uređenje doma u Vojakovačkom Kloštru i kakva će biti financijska konstrukcija? Zanima me i kakva je situacija s Vatrogasnim domom u Carevdaru. Tko s njime upravlja? – pitao je vijećnik.

krizevci-gradsko-vijece-18

Vijećnik je zatražio i da se na web stranici grada objavi Pravilnik o provedbi programa o potpori male vrijednosti za nabavu mineralnog gnojiva pošto je izašao na stranici Ministarstva poljoprivrede.

Pročelnik za financije Ivan Biškup je rekao kako će i na stranicama Križevačkog poduzetničkog centra i gradske stranice te putem kolega iz Savjetodavne službe pokušati animirati poljoprivrednike. – Neka se poljoprivrednici i putem Županije informiraju kako i gdje se mogu javiti – kazao je pročelnik.

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako Kloštar Vojakovački ovaj petak ima zakazan tehnički pregled za uporabnu dozvolu. – Treba se utvrditi sve što je izvedeno sukladno projektu i ako nema nedostataka izdat će se uporabna dozvola. Odluka je administrativne prirode Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Koprivničko-križevačke županije.

Dom u Carevdaru je pod ingerencijom Grada, ali sukladno projektu moramo zaposliti osobe i dom nije iznajmljivan. Kad dođe do toga, sukladno pravilnicima, mještani će ga moći koristiti jer je financiran europskim sredstvima. Za neke druge namjene morat će postojati modalitet kako će se koristiti – kazao je Rajn.