Mario Rajn: Intencija je da javna rasvjeta u selima svijetli cijelu noć

10. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci Mario Rajn: Intencija je da javna rasvjeta u selima svijetli cijelu noć


Vijećnik SDP-a Ivan Majdak imao je nekoliko pitanja za čelne ljude Križevaca na sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca.

– Zanima me koji su kriteriji da bi vanjska rasvjeta u pojedinim prigradskim selima svijetlila cijelu noć, konkretno radi se o Velikom Potočecu, gdje se gasi u 22 sata, a ujutro se ponovo pali. Na koji način je to uređeno?- upitao je Majdak.

majdak

Drugo pitanje se odnosi na makadamsku cestu između Majurca i Velikog Potočeca. Razmišlja li se o tome, radi se oko tisuću metara puta kojeg bi trebalo nasipati – rekao je Majdak.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako modernizacijom i prelaskom na led rasvjetu bi bilo omogućeno da u svim selima svijetli cijelu noć.

-Gledamo model isplativosti, unazad 7-8 godina zamijenjena je rasvjeta i ima svoju učinkovitost u smislu ušteda. Led tehnologija dosta brzo napreduje i moguće je da će za dvije godine biti puno učinkovitija. Nije ovo jedini slučaj i intencija je da u sljedeću godinu-dvije omogućimo u našim selima da svijetle cijelu noć. To je i pitanje Carevdara kad ljudi ujutro idu na posao. Preduvjet je modernizacija javne rasvjete- rrkao je Rajn i dao odgovor na drugo postavljeno pitanje.

-Cestu Veliki Potočec-Majurec nazvali ste makadamom, ali tamo je blato. Cestu trebamo dovesti u situaciju da bude makadam i to možemo sljedeće godine učiniti. Povećana je stavka za Mjesne odbore, a intencija je u narednom razdoblju još povećavati pa će se to riješiti – zaključio je Rajn.

prigorski.hr

Facebook Comments