SDP-ova vijećnica Mateja Vrbek na 8. je sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca uputila pitanje vezano uz asfaltiranje cesta.

-Vidjeli smo najavu asfaltiranja ceste “Erdovec-Lemeš” pa me zanima kakav je daljnji plan i program rada s ostalim cestama koje treba asfaltirati. Po kojim to prioritetima ide i tko o tome odlučuje? Isto tako vidimo da se radi aglomeracija u Prikraju, Kosovcu i Karanama, Ostale su ceste razrovane, asfalta nema, u kojoj je to funkciji, kakav je plan s asfaltom i kad će krenuti? – upitala je.

vrbek

Na ove joj je upite odgovorio križevački gradonačelnik Mario Rajn.

-Tu moramo apostrofirati, kad pričamo o prioritetima da je riječ o županijskoj cesti. Županijska uprava za ceste ima svoje prioritete i mi tu nastojimo već godinama biti partneri te sufinanciramo. Cesta “Erdovec-Lemeš” trebala biti gotova do 31. kolovoza 2022. godine i ovim putem koristim priliku da informiram građane. Što se tiče nerazvrstanih cesta, tu prioritete radimo unutar gradske uprave. U narednom periodu nakon ceste “Erdovec-Lemeš”, imamo obostrana nastojanja u gradskoj upravi, ali i u ŽUC-u, da riješimo ulice koje su obuhvaćene projektom anglomeracije – najavio je svoje planove Rajn.

Dodao je kako se sada u trenucima provođenja anglomeracije radi i kopa. Apelirao je na građane da izdrže ovu fazu radova, jer projekt anglomeracije će imati svoje trajanje, obećavši pri tome SDP-ovoj vijećnici kako će asfalta nakon anglomeracije svakako biti.