FOTO/VIDEO Mario Rajn u Apatovcu: Selo i grad se mora ravnomjerno razvijati, a odmah od 5. lipnja ćemo raditi da Apatovec što prije ima pitku vodu

2. lipnja 2017. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti FOTO/VIDEO Mario Rajn u Apatovcu: Selo i grad se mora ravnomjerno razvijati, a odmah od 5. lipnja ćemo raditi da Apatovec što prije ima pitku vodu

promo


Mario Rajn, nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca u četvrtak je posjetio mještane Apatovca, ali nije došao praznih ruku.

apatovec10

Naime, u Apatovec je s kandidatima sa svoje nezavisne liste i budućim vijećnicima u Gradskom vijeću dovezao cisternu vode, jer je ta tekućina najpotrebnija mještanima.

Nakon obraćanja mještanima i medijima Mario Rajn je u razgovoru s mještanima Apatovca istaknuo. – Cisternom vode koja je dovezena u Apatovec i simbolički smo naglasili da u Apatovcu nemate priključak za vodu, a ležite na izvoru vode.

apatovec2

U 21. stoljeću da nemate pristup vode kao budućem gradonačelniku mi je neprihvatljivo. Možemo razgovarati o sporu s načelnikom Kalnika Mladenom Kešerom i to će biti prioritet rješavanja odmah od 5. lipnja.

apatovec5

Bez obzira na spor sve ove godine je trebalo pronaći sredstva za precrpnu stanicu kako bi imali vodu na kojoj ležite – rekao je Rajn i dodao kako se grad i selo moraju ravnomjerno razvijati.

apatovec6

– Svi mjesni odbori bi trebali dobiti podjednaka sredstva na koje možete računati, a ostatak će ovisiti o projektima. Od 2001. godine do danas smo izgubili gotovo 3 tisuće stanovnika i ozbiljno smo pripremili niz mjera za mlade od jeftinijih gradilišta za stambeno zbrinjavanje u gradu, a u selima svi moraju imati vodu, struju i asfalt.

apatovec3

Namjeravam sve planove realizirati kroz dva mandata, koliko planiram biti gradonačelnik Križevaca – istaknuo je kandidat za gradonačelnika Križevaca Mario Rajn i napomenuo kako će nakon nedjeljnih izbora prvo doći u Male i Velike Sesvete i u Apatovec.

apatovec7apatovec9

Kako je živjeti u Apatovcu ispričao nam je mještanin koji je želio ostati anoniman. – Sastanak Mjesnog odbora u Apatovcu nije održan 26 godina i ne smije se održavati. Putevi i živice su zapušteni, a komunalni redar ne reagira. S vodom ima problem cijelo selo i vodu dovozimo cisternama.

U mojem slučaju u mom bunaru vode ima za okupati i možda za perilicu rublja, a svu vodu od perilice rublja sakupljam za sanitarni čvor – rekao je mještanin povišenim glasom i ukazao na loše dosadašnje političare, politike i na zanemareno križevačko selo.

apatovec4

Nakon razgovora i druženja cisterna pitke vode puštena je u centralno mjesto u selu kako bi ju mještani mogli koristiti.

apatovecapatovec1

prigorski.hr

Facebook Comments