Marin Čilić uručio je u ponedjeljak stipendije za 25 mladih sportaša i glazbenika. Svečanost je održana u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

S novih 25 stipendija ukupan broj stipendista narasla na 128 uz dodatak kako je ovo šesta generacija.

dora marin1

“Planirali smo 20 stipendista za šestu generaciju, ali, evo, odlučili smo se za koju više nakon svih motivacijskih pisama koja su nam stigla. Svaki put se pronađe netko tko vam razgali srce. Ne možeš ostati ravnodušan”, kazao je Čilić.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s čvrstom vjerom da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Svako ga dijete može ostvariti, uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe. Zaklada djeci pruža potporu kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja te osigurava financijsku podršku kako bi mladi talenti uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i snove pretvoriti u stvarnost. Dosad je obnovljeno šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta, dok će peto biti izgrađeno zahvaljujući spektaklu u Zadru održanom u srpnju prošle godine. Uz sve navedeno, sa šestom generacijom stipendista, broj dodijeljenih stipendija se popeo na 128.

Zagreb: Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić

Sportske stipendije uručene su: Luni Pađan (18) iz Samobora (streličarstvo), Davidu Sandiću (18) iz Labina (biciklizam), Ani Pranić (16) iz Zagreba (badminton), Viti Radovanoviću (16) iz Zagreba (badminton), Valentini Živković (15) iz Drniša (judo), Franu Radiću (15) iz Zagreba (gimnastika), Leoni Niketić iz Petrova Sela (judo), Leonu Gabrielu Kišičeku (15) iz Zagreba (biciklizam), Karlu Marjanoviću (15) iz Zagreba (taekwando), Marku Kenđelu (17) iz Petrinje (gimnastika), Anti Tunjiću (15) iz Slavonskog Broda (plivanje), Marjeti Smoje (17) iz Solina (sportsko penjanje).

Glazbene stipendije uručene su Mayi Hong (14) iz Zagreba (violina), Pauli Dubovečak (10) iz Bednje (klarinet), Karlu Vinkoviću (13) iz Zagreba (trombon), Franu Šoli (14) iz Zagreba (violina), Rafaelu Schlosseru (14) iz Zagreba (tamburica), Maksimu Radanecu (14) iz Bjelovara (rog), Jakovu Begiću (16) iz Zagreba (flauta), Dori Marin (16) iz Križevaca (gitara), Heleni Kantarević iz Velike Gorice ( rog), Lovri Zeneralu (15) iz Zagreba (saksofon), Andriji Cukrovu (10) iz Prvić Šepurina (violina), Agnezi Čelan(14) iz Zagreba i Bianki Saridžić (16) iz Zagreba (violina).