Sjednica križevačkog predstvničkog tijela održat će se u utorak, a s radom će započeti i novi gradski vijećnici.

Naime, nezavisna vijećnica Marijana Šatrak iz Križevaca, nastavlja s obnašanjem dužnosti članice Gradskog vijeća Grada Križevaca na temelju podnijete pisane obavijesti.

Mandatna komisija utvrdila je da Alenu Zidariću iz Križevaca, koji je obnašao dužnost zamjenika vijećnice u Gradskom vijeću Grada Križevaca umjesto Marijane Šatrak, mandat zamjenika vijećnice prestaje aktivacijom mandata vijećnice Marijane Šatrak.

Mandatna komisija utvrdila je i da je vijećnici Mateji Vrbek (SDP) iz Špiranca, mandat u Gradskom vijeću Grada Križevaca prestao dana 20. veljače 2023. podnošenjem zahtjeva o stavljanju u mirovanje mandata vijećnice Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Na taj način će Siniša Španić (SDP), iz Velikog Ravna početi obnašati dužnost zamjenika vijećnice u Gradskom vijeću Grada Križevaca
umjesto Mateje Vrbek sukladno pisanoj obavijesti Gradske organizacije SDP-a Križevci o određivanju zamjenika, obzirom da je na izbornoj listi za Gradsko vijeće Grada Križevaca bio kandidat na listi Socijaldemokratske partije Hrvatske pod rednim brojem 19.

Spomenimo i da je od danas HDS izgubio dva vijećnika u križevačkom predstavničkom tijelu. Naime, vijećnici Ivica Švagelj i Marko Vrbanec izašli su iz te stranke i nastavljaju političko djelovanje kao nezavisni oporbeni vijećnici.