Hrvatska judašica Marijana Mišković Hasanbegović osvojila je u subotu srebrnu medalju na Grand Slam turniru u Bakuu, a sa osvojenih 300 bodova vratila se u utrku za plasman na olimpijski turnir u Rio de Janeiru.

Drugi dan Grand Slam turnira u Azerbajdžanu prošao je dobro za hrvatski judo. Jedina predstavnica koja je nastupila u subotu bila je Marijana Mišković Hasanbegović. U kategoriji do 63 kilograma započela je nastup pobjedom ipponom protiv Tunižanke Bjaoui. Nakon nje ipponom je pobijedila i Kineskinju Yang, a u četvrtfinalu je išla na Francuskinju Pruvost, koja je iznenadila favoriziranu Talijanku Gwend.

Jedina hrvatska judašica s OI u Londonu pobijedila je Francuskinju ipponom nakon dvije minute borbe. U polufinalu ju je čekala Korejka Bak, koju je bacila na wazari i ippon te tako prošla u finale gdje se borila sa starom znanicom Britankom Alice Schlesinger. Britanka ju je pobijedila u Bakuu prije pet godina, a ni ovog puta nije bio drugačiji ishod, jer je Schlesinger slavila ipponom.

U nedjelju nastupa Ivana Maranić (do 78 kg) te ima neugodan ždrijeb, jer odmah na početku ide na Britanku Powell. Međutim, Ivana je pokazala da ima kvalitetu i da može pobijediti svakoga na svijetu.

U prvom kolu nedjeljnog programa nastupa i Zlatko Kumrić (do 100 kg) koji ide na domaćeg judaša Abdullakhanlija.
(Hina)

fah