Vijećnica Marijana Habijančić (HSS) postavila je dva pitanja gradonačelniku na prošlotjednoj sjednici čazmanskog predstavničkog tijela.

-Dolazeći na ovu današnju sjednicu nekoliko puta sam morala kružiti kako bi našla parkirno mjesto. Zanima me ima li Grad u planu gradnju novih parkirnih mjesta?

-Prenosim i pitanje MO Vrtlinska, koje zanima kada možemo očekivati uređenje raskrižja kod crkve kao i parkirnih mjesta, kojih nedostaje, budući da se u centru naselja nalaze sva zbivanja, trgovine, crkva – upitala je vijećnica.

Gadonačelnik Čazme Dinko Pirak kazao je kako su parkirna mjesta u Čazmi jesu problem. – Ograničenje državnih cesta koje prolaze našim gradom ne dopuštaju parkiranje uz te ceste i to je jako veliki problem. Nastojat ćemo stvoriti još parkirnih mjesta. Kod groblja smo započeli s izgradnjom parkirališta koje će ove godine biti završeno, a još ćemo i proširiti broj parkirnih mjesta.

Napravilo se parkiralište i kod FINA-e. U tijeku je obnova Ulice Alojza Vulinca, gdje će biti dodatna parkirna mjesta. Lani smo napravili dosta parkirnih mjesta u Ulici braće Radića. Razgovaramo o lokaciji iza policije.

Što se tiče MO-a Vrtlinska, radovi su tamo naručeni, a želimo napraviti i malo vidljiviji pristup na prometnice. To smo htjeli riješiti prije dvije godine, ali kočnica je tada bio ŽUC, koji nam nije dao suglasnost da radimo s našim novcima na njihovoj cesti- zaključio je gradonačelnik.

prigorski.hr