Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca vijećnik Marijan Vuković (HSS) izrazio je nezadovoljstvo izgledom Trga Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima. -Na trg je potrošeno više od 20 milijuna kuna i nekad sam prigovarao izvedbi tog trga, ali kad je već potrošen novac, onda ono što je dobro nije trebalo dirati – kazao je uvodno Vuković.

-Moje pitanje se odnosi na vrtove koji su tamo napravljeni i arhitekt koji je to projektirao napravio je to u redu. Ne valjaju stepenice napravljene na kolniku i parkiralište samo s jedne strane s visokim betonom nije dobro pa vozači udaraju vratima u taj beton.

Ovo što se počelo raditi s cvjetnim vrtovima to je nakazno! Koliko imam informaciju radovi su obustavljeni i hvala Bogu da su obustavljeni. Do kad taj građevni materijal bude tamo i koliko treba čekati da se vrati u prvobitno stanje i tko će to platiti? Nisam za to da se radi napamet, jer je struka rekla svoje – kazao je Vuković.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je struka što se tiče botanike sugerirala da je tamo premalo zemlje. – Htjeli smo vrtove dodatno zasaditi. Tamo je 5-6 centimetara zemlje i smatrali smo da je prirodnije da podignemo za visinu rubnika.

Konzervatori su dali svoje mišljenje i obustavili radove, ali smo dobili odgovor da umjesto u visinu idemo u dubinu i iskopat će se posteljica – rekao je Rajn i dodao kako ti mirisni vrtovi često imaju miris po fekalijama kućnih ljubimaca.

prigorski.hr