Više od 100 uzgajivača simentalskoga goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba okupilo se danas u dubravskom restoranu “Sablić” na redovnoj godišnjoj skupštini.

Osim uzgajivača na današnjoj svečanosti nazočili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik i načelnik Dubrave Tomislav Okroša, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren i profesor na istom Veleučilištu Dražen Čuklić, savjetnica ravnateljice HAPIH-a Marija Špehar, voditelj Centra za kontrolu stočarskih proizvoda (HAPIH) Ivica Vranić, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i brojni drugi uvaženi gosti.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Damir Horvatić uručili su priznanja vrhunskim uzgajivačima, kupcima i partnerima . Priznanja su otišla u ruke obiteljima Burek, Špišić, Vugrinović, Bukal, Jagar, Šavorić i tvrtkama Dumeco d.o.o. i Sablić – Dubrava.

DSC_3138

Marijan Hartman primio je nagradu za najvećeg kupca uzgojne teladi, uime tvrtke Dumeco d.o.o. Hartman je kupio 63 teleta za rasplod i zahvalio je na priznanju. -Na farmi imam 55 krava, 90 junica i 52 teleta. Imao sam tri uspješna transporta, dva za BiH i jedan za Kosovo. Rasplodne junice prodane su šeiku, odnosno humanitarnoj organizaciji koja je poklonila svakom gospodarstvu jednu junicu. Tu je bilo 15 junica iz ZG SIM-a – poručio je Hartman.

DSC_3145