Prvi rujanski vikend na Makarskom primorju, gdje boravi više od 40.000 registriranih gostiju, prate manje gužve u cestovnom i trajektnom prometu.

Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama bez zastoja i ograničenja, nema većih prometnih gužvi ni na prilazima turističkim mjestima, a promet je povećan i na brzoj cesti od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin danas je popunjen, u nedjelju ima malo slobodnim mjesta za poslijepodnevne plovidbe, a slično je i s Brača prema Makarskoj, dok na liniji Drvenik – Sučuraj i obratno trajektni promet se obavlja bez dužih čekanja za ukrcaj.

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 40.000 registriranih gostiju. Najviše ih je u Makarskoj oko 11,5 tisuća, u Baškoj Vodi više od 7.400 a zatim slijede Tučepi, Gradac, Podgora i druga turistička mjesta na Primorju.

Hoteli na cijelom Primorju i nadalje posluju uglavnom popunjeni, dok u svim ostalim vrstama smještajnih objekata ima slobodnim mjesta za nastavak rujanskog odmora.