ZAGREB – Najjači malonogometni turnir u Hrvatskoj, zagrebačka “Kutija šibica” došao je do polufinala. Među četiri najbolja sastava “Kutije” plasirao se i križevački Glamur – poliklinika Milojević koji istovremeno igraju i na križevačkom malonogometnom turniru, gdje su u grupnoj fazi natjecanja ostvarili pobjede protiv Pimonta, PSC Ferenčaka i Caffe bara Fijolica.

Do poluzavršnice ekipa Poliklinika Milojević – Glamur Križevci na zagrebačkom turniru stigla je pobjedama nad ekipama Dinsar Megaton, MNK Kustošija, Elbi Uniqa i P&F zaštite, a u četvrtfinalnom ogledu “glamurovci” su pobijedili FS Diego dimnjačarstvo Sopot 2:0 pogocima Hrvoja Penave koji je na križevačkom parketu u tri utakmice zabio pet pogodaka.

glamur6

Glamur je u utorak odigrao polufinalni susret sa sastavom CB Dobermann. Za Dobermann je nastupilo pet igrača Nacionala, a za Glamur šest igrača Futsal Dinamo. Dobermann je u početnim minutama utakmice imao terensku inicijativu, ali izglednih prilika nije bilo. Glamur se brzo odhrvao pritisku i udarcima Penave i Grbeše opasno zaprijetio Dobermannu, a nakon udarca iz kuta odlično se ubacio Matošević i  “glamurovci” su poveli u 10. minuti. Dobermann u početnih 20 minuta igre nije imao izglednih prilika.

glamur4

Nije se puno igralo u drugom poluvremenu, a već u 22. minuti Matošević driblingom prolazi nekoliko igrača Dobermanna i udarcem sa 12 metara matira vratara Malogorskog i križevački sastav je poveo 2:0. Do kraja utakmice Dobermann je prijetio vrataru Škoriću iz daljine, ali bezuspješno i ekipa Poliklinika Milojević-Glamur Križevci je nakon devet nastupa na Kutiji šibica izborila svoje prvo finale na najjačem malonogometnom turniru u Hrvatskoj.

glamur5 glamur7 glamur8

 

U drugom polufinalnom ogledu sastali su se Amoz – Fingal d.o.o. i Pizzeria Stari Zagreb – Borongaj Lugovi.

Davor Kanjuh je u 35. minuti doveo u vodstvo Pizzeriju Stari Zagreb – Borongaj Lugovi, no vrlo brzo je izjednačio Rok Mordej. Prilikom izvođenja sedmeraca za pobjednički sastav bili su uspješni Adel el Saleh, Marko Pavlović i Davor Kanjuh, dok su za slovensku ekipi golove zabili Igor Osredkar i Kristijan Čujec, a Rok Mordej bio neprecizan.

kutija-sibica

Finale Poliklinika Milojević – Glamur Križevci – Pizzeria Stari Zagreb-Borongaj Lugovi na rasporedu je u petak 30. prosinca u 19.30 sati, dok je utakmica za treće mjesto u 16.15 sati. U petak je i na rasporedu finale veteranskog turnira, a u 18.30 sati sastaju se Promotionplay veterani i IPA Zagreb.

prigorski.hr

fah