I ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja u Đurđevcu. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do Trga. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Bombončići koji su bili ronioci koji istražuju morsko dno dok su za najbolju školsku skupinu proglašene maske 3.d razdreda- Pierrot. Kao najbolja pojedinačna maska proglašena je maska tenk, druga je bila maska soba iz crtića Frozen, a treća Minni Mouse- Lucija Miklić. U posebnoj kategoriji za najorginalniju najmađu maškaru izabrana je mala bubamara iz publike. Maškarama su se pridružili i maskirani članovi Konjičkog kluba Đurđevački Graničari.

Kako bi se ovaj dan još više uljepšao zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica uručila je i prigodne nagrade. Tako su dobitnici najljepših i najoriginalnijih kostimiranih skupina osvojili putovanje autobusom na izlet po osobnom izboru, a ove nagrade su osigurali Turistička zajednica i Autoprijevoznički obrt Podravina Express Tours iz Molvi.

prigorski.hr/djurdjevac.hr