Makarska odgađa koncerte od 15. do 30. srpnja

15. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Makarska odgađa koncerte od 15. do 30. srpnja

Miranda Cikotic/PIXSELL


S ciljem osiguranja uvjeta za uspješniju i dulju turističku sezonu te siguran boravak turista u Makarskoj, Grad je donio odluku o odgodi koncerata i događanja u sklopu Makarskog kulturnog ljeta čije je održavanje planirano na Kačićevu trgu u razdoblju od 15. do 30. srpnja.

Kako je objavljeno na službenim stranicama grada, koncerti se odgađaju zbog epidemioloških mjera i sigurnosti turista koji ljetuju u Makarskoj. Odluka je donesena temeljem odluke Nacionalnog stožera o zabrani održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je više od 100 ljudi, osim ako se ne radi isključivo o osobama s digitalnom EU potvrdom.

“Ulazimo u samo srce turističke sezone, do sada relativno uspješne ali i dalje neizvjesne. Poduzeli smo sve moguće mjere kako bi svima koji se bave turističkom djelatnošću, kao i gostima osigurali siguran boravak u našem gradu. Ovim putem apeliramo upravo na vas turističke djelatnike, ugostitelje i poduzetnike da se pridržavate propisanih mjera distance, nošenja maske, te pravila ulaska i boravka u vašim objektima, kako ova turistička sezona ne bi završila naprasno kao i prethodna. Vjerujem da nam je svima u interesu da surađujemo i poštujemo propisane mjere i pravila da sezona bude što duža i uspješnija”, poručuje gradonačelnik Zoran Paunović.

 

 

(Hina)

Facebook Comments