Svi znamo koliko je skupina teška, možda i najteža. Tu su Italija, Španjolska i neugodna Albanija, ali i mi smo u dobroj formi, oni bi se nas trebali bojati, kazao je za web-stranicu HNS-a hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer.

Lovro Majer okončao je prvu bundesligašku sezonu, veznjak Wolfsburga zadovoljan je osobnim učinkom, pa je na pripreme u Rijeci stigao pun optimizma.

“Kad je riječ o mojoj prvoj sezoni u Njemačkoj, momčadski nismo ostvarili ciljeve, daleko smo bili od toga. Međutim, osobno ne mogu reći da sam nezadovoljan, sezona je bila dobra, puno sam naučio i napredovao. Bila je zanimljiva sezona, lijepo iskustvo, dobre pripreme za Europsko prvenstvo u Njemačkoj”, ističe Majer.

“Nogomet je momčadski sport, ako momčad nema rezultate, teško je pojedincu pokazati sve što zna. Statistički sam zadovoljan sezonom, puno sam napredovao u Bundesligi, to sam najbolje osjetio na zadnja dva, tri reprezentativna okupljanja. Osjećam se fenomenalno, sretan sam što sam opet tu. Nemam problema igrati na desnom krilu ili bilo kojoj drugoj poziciji. Nisam još pričao s izbornikom, rano je za te stvari. Puno sam napredovao na toj poziciji u reprezentaciji, dobro se osjećam, nije floskula, igrat ću što god treba. Igrao sam i desno i u sredini, pa čak i “šesticu”, ništa mi nije problem”, kaza je Majer, koji je odgovorio i na pitanje ima li Hrvatska i dalje najbolji vezni red na svijetu.

“Ako gledamo zadnje rezultate, još uvijek stojim pri tome da imamo najbolji vezni red na svijetu. Dolazi Euro, novo natjecanje, nove utakmice i novo dokazivanja. Sve što je bilo prije se zaboravlja, i dalje stojim da je to tako, vjerujem da ćemo to pokazati još jednom”.

Vratar Ivica Ivušić stigao je na pripreme reprezentacije u Rijeci poslije osvojenog trofeja s Pafosom nakon, osvojio je ciparski Kup i na najbolji način okončao klupsku sezonu.

Sezona je bila uspješna, donijeli smo Pafosu trofej koji su vlasnici toliko priželjkivali. Sigurno da mi je velika stvar doći u reprezentaciju, nakon uspješne sezone, sad se okrećemo Europskom prvenstvu i svim zadaćama na pripremama”, ističe Ivušić.

“Velika mi je čast nositi broj 23 nakon Subašića. Zadnje okupljanje je bilo uspješno za reprezentaciju i mene poslije tri obranjena penala. Najvažnija je momčad, ići ćemo utakmicu po utakmicu, skromno i ponizno. Skupina je teška, Španjolska i Italija su velike reprezentacije, Albanija je nagazna mina. Moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti”.

O odnosima s reprezentativnim vratarima Livakovićem i Labrovićem rekao je kako je važno da odnosi budu jako dobri.

“Svi moramo biti homogeni kao momčad, a mi vratari smo ekipa unutar ekipe. Moramo znati funkcionirati, zna se pozicija svakog vratara, moramo biti spremni ako dođe red na nas. I moramo biti podrška jedni drugima, uvijek i jesmo”, kazao je Ivušić na web-stranici HNS-a.