Njegovateljica Maja Rukavina osvojila je visokih 38 bodova za svoju večeru.

Njegovateljica Maja Rukavina ugostila je protukandidate prvog dana podravskog tjedna ‘Večere za 5 na selu’. Ugostila je ugostiteljicu Martinu Tišljarić, konzultanticu Martinu Hajdari, radnika u šumi Nikolu Pavlekovića i umirovljenicu Gordanu Smoljanović. Za svoju izvrsnu večeru Maja je dobila visokih 38 bodova. Protukandidati su pohvalili glavno jelo i desert te odličnu atmosferu.

Pripravu svoje večere Maja je započela radom na desertu kojeg je nazvala ‘Tip-top’. “Torta sa narančom i čokoladom, meni se sviđa i veselim se”, najavila je Martina H. I zaista, Maja je objasnila da se radi o kombinaciji čokolade i naranče. Uslijedila je priprava Smotuljka patuljka – predjela s kojim je Maja odlučila otvoriti svoju večeru. “To bi mogle biti tortiljice, smotano nešto”, detektirala je ugostiteljica Martina T. Radilo se o hladnoj salati kojom je Maja punila tortilje. Za kraj, Maja je spravila glavno jelo – najbolji od najbolje. “Lungić rolan u pršutu, punjen šampinjonima?”, zapitala se Martina H. čeka li ekipu to za glavno jelo kod Maje. I bila je u pravu, za glavno jelo Maja je spravila punjeni lungić s domaćim njokima u umaku od šampinjona.

Nakon što je domaćica završila s pripravom večere, bacila se na dekoraciju stola i pripravu aperitiva. Ekipa se dotad srela i upoznala putem od Maje – svi osim Gordane i Nikole, koji se znaju otkako je Nikola bio dijete. Uz prigodne šale, stigli su do Maje i njezinog aperitiva. Ubrzo se ispostavilo da Nikola i domaćicu Maju poznaje otprije.

Vesela njegovateljica je ekipu dočekala uz aperitiv od šljive, jagode… “Ja sam pila jagodu, odlična je bila”, poručila je Gordana. Pohvale na račun šljive imala je Martina T., a zbog jakog vjetra ekipa se na aperitivu zadržala iznimno kratko. Vrlo brzo ušli su u Majin dom, a ona je poslužila riskantno predjelo s porilukom.

“Predjelo mi je izgledalo lijepo na oko, dekorativno”, izjavila je Gordana. “Primijetila sam da unutra ima sastojaka koje ne bih smjela jesti zbog problema s probavom”, najavila je odmah Martina T. “Predjelo mi se nije svidjelo zbog poriluka i majoneze. Ne volim poriluk od djetinjstva, nije mi se sljubio taj okus”, dodao je Nikola.

Nakon predjela, na stol je ekipi stiglo glavno jelo – pohani punjeni lungić, umak od šampinjona i domaće njoke. “Servirano kao u restoranu, baš je bilo reprezentativno, jako lijepo”, komentirala je Martina H. “Njoki su mi bili fantazija, lungić malo manje, ali prolazna ocjena, super je bilo”, dodao je Nikola. Pohvale su stigle i od Gordane te Martine T.

Desert Tip-Top posljednji je stigao na stol, a nakon komplimenata na račun glavnog jela, ekipa je pohvalila i izgled deserta. “Desert fantastičan, sve se sljubilo, nije bio presladak, odličan je bio”, poručio je Nikola. Nakon uživanja u desertu, Maja je ekipi poklonila i prigodne poklone – domaće proizvode. “Nešto domaće, zanimljivo, fantastično”, komentirao je Nikola poklone za kraj.

Ekipi su potom zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovotjedna večera. Uslijedile su ocjene – Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova. Visoko je Maja postavila letvicu, Nikola joj je udijelio osam, a svi ostali deset bodova. Nikola je svoju osmicu i objasnio: ‘Jedini razlog je predjelo od majoneze i poriluka”, zaključio je Nikola.