Ludi sportovi za koje niste niti znali da postoje

10. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sport Ludi sportovi za koje niste niti znali da postoje

Screenshot


Svijet je poprilično čudno mjesto i ljudi ponekad imaju različite oblike zabave i interpretacije što im je zanimljivo, a što ne.

Možda za sebe smatrate da ste stručnjak za sport i uistinu posjedujete veliko znanje o raznim sportovima i timovima što ste možda čak i unovčili na stranicama kao što je kladionica bet365, ali unatoč tome, ovaj popis će vas vrlo vjerojatno iznenaditi.

Garantiramo vam da niste čuli za sve sportove koji će se naći na ovom popisu!

Udaranje u cjevanicu

Udaranje u cjevanicu je zapravo sportska disciplina koja je starija od popularnijih sportova kao što su košarka ili u zadnje vrijeme rukomet. Povijest ovog sporta u Engleskoj seže oko 400 godina unazad, a pravila bi na očigled trebala biti svima jasna. Meč se sastoji od tri runde u kojima se dva natjecatelja naizmjenično udaraju u cjevanicu. Pobjednik je onaj koji prvi osvoji dvije runde tako što njegov protivnik nije mogao nastaviti.

Skibob

Skibob je sport koji postoji u nekim dijelovima SAD-a te u Alpama. Riječ je o kombinaciji vožnje bicikla i skijanja. Iako službeno još ne postoji natjecanje u ovoj disciplini, postoji Internacionalna Skibob Federacija. Skibob na snježnim padinama dostiže brzinu i do 180 kilometara na sat što je prava ludost. Najteži dio je zaustavljanje jer je poprilično opasno pasti ili udariti u nešto pri toj brzini.

Šahovsko boksanje

U Finskoj su uspjeli spojiti na prvi pogled nespojivo: šah i boks. Mečevi u šahovskom boksanju se sastoje od 11 rundi. Svaka runda sastoji se od 4 minute šaha i 4 minute boksa. Ako ne možete pobijediti šah matom, onda barem svog protivnika pokušajte nokautirati!

Podvodni hokej – naopako

Da, sigurno se pitate što ste sada pročitali. U Finskoj, Austriji i Njemačkoj, razvila se sportska disciplina u kojoj se natjecatelji natječu u zamrznutom jezeru igrajući podvodni hokej, a sve to dok su zaronjeni naopako. Ono što je još interesantnije, ne koriste nikakva pomagala za disanje, već moraju izranjati kako bi uzeli dah da mogu nastaviti s igrom.

Hurling

Hurling je sport koji se tradicionalno igra u Irskoj. On je kombinacija nogometa, hokeja, lakrosa, ragbija i još ponekog sporta. Finala ovog natjecanja gleda čak 80-ak tisuća ljudi, a neki će reći kako je hurling upravo najpoznatiji sport u zemlji. Bio on najpoznatiji ili ne, definitivno je najstariji jer se vjeruje da je star preko 3 tisuće godina. U hurlingu svaka ekipa ima po 15 igrača koji pokušavaju zabiti gol loptom. Ako je lopta u zraku, smiju koristiti svoje ruke da je uhvate, a ako je na podu, moraju koristiti štapove. U igri postoji jako puno snažnih fizičkih kontakata, a igrači od zaštite koriste samo kacige. Danas se ovaj sport još uvijek ne igra nigdje osim u Irskoj, a ostaje nam vidjeti hoće li njegova popularnost porasti i u nekoj drugoj zemlji.

Kraljevski nogomet

Jedino pravilo kraljevskog nogometa je – bez ubojstava. Ovaj sport se igra samo u Ashbourneu, gradiću u Engleskoj. Navodno postoji još od 12. stoljeća, a igra se dva dana na godinu s početkom u 14 sati, a završetkom u 22 sata. Natječu se dvije ekipe koje se sastoje od stanovnika dva glavna dijela grada. Na svakoj strani grada se nalazi zid koji služi kao gol, a golovi su međusobno udaljeni jedan od drugog oko 4 i pol kilometra. Cijeli je grad jedno veliko igralište, a u utakmici sudjeluju svi. Lopta je posebno dizajnirana da se ne može lako uništiti ili potonuti u vodi. Pobjednička ekipa je ona koja tri put uspije loptom udariti o protivnički zid.