Hrvatska paraolimpijka Lucija Smetiško osvojila je sedmo mjesto u veleslalomu na završnici Svjetskog kupa u alpskom para skijanju koje se održava u talijanskoj Cortina d’ Ampezzo.

Na završnici Svjetskog kupa u alpskom para skijanju nastupa 75 skijašica i skijaša svih kategorija, a hrvatske boje brani Lucija Smetiško u stajaćoj ženskoj konkurenciji.

Nakon što je zbog toplog vremena i jake kiše otkazan jučerašnji slalom, u srijedu je na rasporedu bio veleslalom.

Pobijedila je Šveđanka Ebba Aarsjoe s rezultatom 1:53.85 ispred Njemice Anne-Marije Rieder (+3.49) i Francuskinje Aurelie Richard (7.29). Smetiško je bila sedma sa više od 20 sekundi zaostatka.

“Uvjeti su bili odlični. Prvu vožnju sam dobro krenula, ali sam načinila niz grešaka, ostala sam na unutarnjoj skiji i skoro pala. Drugu vožnju sam odvozila nešto bolje, pogotovo srednji dio. Unato tome zaostatak za vodećom je velik i nisam zadovoljna,” kazala je Smetiško.

“Iza Lucije su dvije solidne vožnje. Lucija je bila bolesna i izvan pogona dva tjedna tako da je teško bilo očekivati nešto više od pokazanog. Dosta se muči i traži ove sezone u veleslalomu. Staza je bila izvrsno pripremljena, ne pretjerano zahtjevna,” dodao je njezin trener Luka Dobrinić.