U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju pobijedio Chelsea sa 3-1, a sva tri gola za “Kraljevski klub” zabio je francuski napadač Karim Benzema.

Bio je to njegov četvrti hat-tricks u Ligi prvaka, a na vrhu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo sa po osam utakmica u kojima su postigli najmanje po tri gola.

Messi svih osam u Barceloni, a Ronaldo sedam u Realu, a jedan u Juventusu.

Ukupno su 93 igrača u susretima “Champions League” upisala hat-tricks.

U jednoj sezoni najviše ih je imao Cristiano Ronaldo, tri i to 2015/16., dok su Karim Benzema, Robert Lewandowski, Lionel Messi i Luiz Adriano u jednoj sezoni imali po dva.

Najbrži hat-trick upisao je napadač Lyona Bafetimbi Gomis kojem je trebalo svega osam minuta kako bi u prosincu 2011. zabio tri gola zagrebačkom Dinamo. Bila je to utakmica u kojoj je francuski sastav slavio sa 7-1.

Najmlađi igrač koji je na jednoj utakmici zabio tri gola bio je Raul Gonzalez, koji je imao 18 godina i 114 dana kada je zabio tri gola u 6-1 pobjedi Real Madrida protiv Ferencvarosa u listopadu 1995.

Najstariji igrač s hat-trickom postao je večeras Karim Benzema koji je tri gola protiv Chelsea zabio sa 34 godina i 108 dana.

NAJVIŠE HAT TRICKSA u LIGI PRVAKA
8 – Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid 7, Juventus 1)
5 – Robert Lewandowski (Dortmund 1, Bayern München 4),
4 – Karim Benzema (Real Madrid)
3 – Filippo Inzaghi (Juventus 2, AC Milan 1)
3 – Mario Gomez (Bayern Munchen)
3 – Luiz Adriano (Šahtar Donjeck)
3 – Neymar (Barcelona 1, Paris Saint-Germain 2)…