Lovci iz LD Zec Banovo u proljetnoj sjetvi kukuruza: ‘Posijali smo oko 1,5 ha kukuruza koji će se koristiti za zimsku prihranu divljači’

18. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Lovci iz LD Zec Banovo u proljetnoj sjetvi kukuruza: ‘Posijali smo oko 1,5 ha kukuruza koji će se koristiti za zimsku prihranu divljači’


Vrijeme kad nema puno lovnih aktivnosti, lovci koriste da bi spremni dočekali zimu i sezonu. Vrijeme je proljetnih radova u lovištu koji obuhvaćaju uređenje lovnogospodarskih i lovnotehničkih objekata.

Lovce Lovačkog društva “Zec” iz Banova zatekli smo u proljetnoj sjetvi kukuruza. Kukuruz se sije na više manjih parcela po cijelom lovištu kako bi se za divljač osigurala hrana tijekom zime.

– Kukuruz s malih parcela koje smo zasijali, neće biti pobran na jesen. Namjerno ga ostavljamo neubran kako bi divljač imala tijekom zimskih mjeseci zaklon i hranu – kazao je Robert –Robi Đuranec, predsjednik Lovačkog društva“Zec „Banova.

Lovci su posijali oko 1,5 ha kukuruza koji će biti ubran u agrotehničkom roku i spremljen u spremišta hrane te će se koristiti za zimsku prihranu divljači na hranilištima.

– Svi radovi obavljeni su mehanizacijom članova društva koji na taj način ispunjavaju godišnje radne obaveze koje ima odraditi svaki član. Vidljivo je da lovci ulažu puno truda u uzgoj i zaštitu divljači da bi mogli manji dio vremena uživati u lovu – naglasio je Valjko Dubravec, jedan među najaktivnijim lovcima.

Lovačko društvo „Zec“ Banovo ima 40 članova, a ovaj puta u proljetnoj sjetvi bili si: Čedomil Svečnjak, Marko Dušak, Zlatko David, Marin David, Dušan Rožić, Alen Svečnjak, Dejan Kovjanović, Karlo Hodak, Robert Đuranec i Velimir Dubravec, kod kojega je održan i zadnji čin ove radne akcije – zajednički ručak uz obilje lovačkih priča.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments